Sunday, October 20, 2013

korban~

harini kira marathon posting,, boleh??
banyak sangat nak cerita tapi takde masa dahulu kala,sekarang masa banyak dah tiba..will be used wisely..(smirking)...

video sembelihan kat taman perumahan aku,,jangan tengok kalau tak berani..tapi,, orang kata, kalau tengok darah sembelihan, dapat pahala...aku tak tau valid tak sekarang, sebab bukan raya...

video

cerita pendek masa hari raya qurban..
alhamdulillah, in spite of all the "NOs" and the "DONT's" i balik jugak...

so, when that sembelihan time, as i was watching the event from afar, an uncle approached me.. the dialogue goes..

Uncle: nape tengok dari jauh je? gi la dekat, usap2..
Me: takpelah, segan..perempuan kan...(sebab sume laki kat situ)
Uncle: Allah, Aishah pun boleh buat sndiri korban...
Me: ....

nak cerita nya, bila malu sangat, apa pun tak dapat...cih! tapi memang ak nak sangat pegang lembu tu before die berangkat ke syurga...

p/s: alhamdulillah...rezki Allah bagi..

No comments:

Post a Comment